PERSONAL

Mijn voornemens voor 2018

Laatst zag ik een herinnering op Facebook dat ik op deze blog mijn voornemens voor 2017 had neergeschreven. Dat deed me eraan denken dat ik nog geen voornemens voor 2018 had bedacht! Tijd om mezelf een aantal doelen te stellen, maar laat ik eerst eens kijken hoe de voornemens voor 2017 afgelopen zijn ๐Ÿ™‚

 • Gelukkig zijn

Ik zou willen zeggen dat ik altijd het positieve in alles zie, maar dat was niet altijd het geval in 2017. Ik heb me vaak zorgen gemaakt, gehuild, ruzie gemaakt, negatieve gedachten gehad,… vaak hing dit samen met ons bouwproces en aangezien we nu verhuisd zijn, verwacht (lees: hoop) ik dat ik de toekomst wat rooskleuriger zal ervaren ๐Ÿ™‚

 • Goed werken aan ons toekomstig huisje

Mijn werk bestond vooral uit al het logistieke, bv. naar de winkel rijden, drank aanvullen op de bouw, poetsen (hรฉรฉl veel poetsen!), dingen vasthouden en aangeven,… Ik geef toe, niet mijn meest favoriete bezigheid en ik heb vaak gezeurd daarover. Dus, op dat vlak faal ik misschien wel een beetje (veel!).

17021837_1272183029502102_5953833704349220563_n

 • Niet te snel op mijn tenen getrapt zijn

Haha… oei, dit is me ook absoluut niet gelukt ๐Ÿ˜› Nele Nele… tijd om jezelf te herpakken!

 • Gezond blijven

Dit is me wรฉl goed gelukt, over het algemeen toch! Helaas, heb ik wel 2x de buikgriep gehad, maar na รฉรฉn dag zwaar afzien was ik meestal al herboren! Op het einde van 2017 ben ik wel een week buiten strijd geweest wegens een lumbagoย in mijn onderrugย (lees: ’t verschot). Tijdens het verhuizen, deed ik waarschijnlijk een verkeerde beweging en voila… pff… dat wil ik toch niet meer meemaken hoor! :-O Nu, ga ik om de 3-4 weken naar de kinesist om mijn rugspieren goed te onderhouden.ย (bron foto)

"Lumbago" sounds so much more interesting than "lower back
pain."

 • Mijn gsm af en toe ‘vergeten’

Aaaaaj… dikke fail! Ik heb mijn gsm altijd (!!) in de buurt. Voor ik de deur uit ga, check ik altijd of ik ‘m bij heb. Wat ik wรฉl vaak probeerde, is om m’n gsm weg te leggen als ik met vriendinnen ben, of hem enkel te gebruiken voor dringende gevallen. Ik geef toe, dat lukt me niet altijd, maar ik ben me er wรฉl bewust van!

 • Bloggen

Ja, kijk! Ik ben er nog steeds… dus dit voornemen heb ik goed volgehouden! Ik postte 41 blogposts (in 2016 waren er dat 50), maar dat komt ook gewoon omdat ik het vaak zo druk heb gehad met de bouw. Bloggen was niet mijn topprioriteit, en dat is het nog steeds niet. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het hรฉรฉl leuk om te doen, maar het is niet mijn bedoeling om hier een carriรจre van te maken dus niet alles staat in teken van m’n blog ๐Ÿ™‚ Ik heb ook nooit vaste uploaddagen gehad, gewoon omdat ik niet altijd inspiratie had en ik niet wilde dat het als een verplichting ging aanvoelen.

Tijd om over te gaan naar mijn nieuwe voornemens! En, deze keer probeer ik het iets concreter aan te pakken!

 • Met tien vingers leren typen

Sinds kort werd ik me ervan bewust dat ik eigenlijk maar met twee vingers typte, met mijn wijsvingers. Raar hรฉ ๐Ÿ˜› Nu probeer ik echt bewust te typen met al mijn vingers, maar dat lukt me toch niet goed hoor. Ik maak veel te veel schrijffouten nu waardoor het allemaal veel langer duurt, wat me ook gaat frustreren… grrrr, maar ja, alle begin is moeilijk zeker?

 • Min. 1x/maand met de fiets naar het werk rijden

Ik wil graagย mijn conditie verbeteren en een -toch iets meer- actievere levensstijl… hanteren, aanmeten,… hoe zeg je dat? ๐Ÿ˜› Volgens maps.google is het een tochtje van 13km en 39 minuten… Niet onoverkomelijk, denk ik! (bron foto)

 • Weer meelopen met de 4km van de Nike Classic in juli ’18

In het voorjaar van 2016 ontdekte in de wereld van het lopen. Een lange tijd had ik de smaak goed te pakken en deed ik zelfs mee aan loopwedstrijden, niet om ze te winnen, maar gewoon om mezelf (en anderen) te bewijzen dat ik het kon ๐Ÿ˜€ Maar toen… ja, toen had ik mijn doel bereikt en nam ik een looppauze… die nog altijd bezig is ๐Ÿ˜› Dit jaar wil ik mijn loopschoenen terug aantrekken!

foto van Jo Belen.

 • Ofwel afvallen, ofwel mezelf accepteren, ik ben er nog niet uit!

Haha! Ik zit constant met een interne strijd van ‘love yourself!’ en ‘val af!’. Soms denk ik dat ik gelukkiger zal zijn als ik wat magerder was, maar… ben ik er nu echt toe bereid om heel mijn leven lang op dieet te gaan (ik eet zo graag!) en altijd na te denken over wat ik wel en niet mag eten? Baaah, dat ook weer niet… Ik weet het nog niet… Ik zal het jullie volgend jaar laten weten ๐Ÿ˜€ (bron foto)

ed sheeran // what do i know?

 • Het contact weer opnemen met mijn pennenvrienden

Toen we al wel bij Joa’s ouders inwoonden, maar nog niet met het bouwen zelf bezig waren, had ik veeeeel vrije tijd ๐Ÿ˜€ (weinig huishouden, hoefde niet te koken,…) en toen had ik een paar penvriendinnen gevonden via Facebook en Instagram. Ik vond het altijd keileuk om brieven te schrijven en te krijgen, maar eenmaal het bouwen echt begonnen was, had ik er minder tijd en goesting voor… Dus, kwam dit op een laag pitje te staan. Nu we weer een beetje gesetteld zijn, lijkt het me leuk om met sommige mensen weer contact op te nemen! ๐Ÿ™‚

 • Experimenteren in de keuken

En dan alsย laatste, wil ik graag wat meer in de keuken staan. De voorbije twee jaar heb ik bijna nooit moeten koken, dus ik ben bang dat ik het een beetje verleerd ben. Het lijkt me leuk om er wat meer tijd in te steken zodat ikย al mijn Tupperware materiaal eindelijk eens tegoei kan gebruiken! ๐Ÿ˜€

(Dit artikeltje komt met een heleboel vertraging online, dit om de simpele reden dat we door de verhuis even geen vaste computer ter beschikking hadden. Dus, ik typte het vorige artikel op mijn laptop, maar plots begaf die oplader het en mijn laptop kan geen uren meer zonder die oplader… dus, geen laptop en geen pc en een blogpost typen op m’n gsm vind ik ook maar niets ๐Ÿ™‚ )

Dit waren mijn voornemens, beetje laat, maar daarom niet minder gemeend! ๐Ÿ™‚ Ik hoop dat jullie hele fijne eindejaarsfeesten gehad hebben. Bij mij staan er nog twee feestjes gepland en deze zondag zal ik ook nog eensย een nieuwjaarsbrief krijgen van mijn petekindje ๐Ÿ™‚ Ik kijk er naar uit!

Heb jij goede voornemens?

Toedelss! x

 

Advertenties

8 gedachten over “Mijn voornemens voor 2018

 1. Dat zijn er een heleboel! Succes ermee, ik heb er 4 gemaakt maar omdat ik nu al begon te stressen heb ik de lat iets minder hoog gelegd ๐Ÿ™‚
  Ik geloof niet in afvallen, wel in gezond eten en daardoor afvallen. Maar het moet wel een levenswijze worden, al mag je af en toe wel eens zondigen natuurlijk.

  Like

 2. Ha echt? Typ je maar met twee vingers? Grappig! Nu niet dat ik het zoveel beter doe :p mijn pinken gebruik ik bijvoorbeeld al niet, maar ik gebruik er toch wel ongeveer 4 van m’n rechterhand en drie van m’n linker :p Mooie voornemens trouwens! Ik denk dat ik ook weer een penvriendin ga zoeken!

  Like

 3. Meer naar mijn werk fietsen, dat is ook een van mijn voornemens. Mijn man en zus lachen ermee omdat ze denken dat ik het nooit ga waarmaken… Ik snap je tweestrijd over afvallen/jezelf accepteren. Ik heb er een soort evenwicht in gevonden waarbij ik toch op mijn eten let, maar niet te strikt en waarbij ik gewoon accepteer dat ik nooit een maat 34 zal hebben. Veel succes met dit alles!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s